Zaprženi špageti sa tunjevinom i cherry-paradajzom


SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g špageta
350 g cherry-paradajza
1 češanj belog luka
komadić feferona
30 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
nekoliko listova bosiljka
so
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g špageta
350 g cherry-paradajza
1 češanj belog luka
komadić feferona
30 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
nekoliko listova bosiljka
so
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Prerežite cherry-paradajz na pola, naseckajte listove bosiljka, nasecite beli luk na tanke kolutove i ocedite tunjevinu.
2. Skuvajte testeninu u slanoj vodi.
3. U velikom tiganju ispržite beli luk i feferon na malo ulja. Dodajte paradajz i bosiljak, posolite i kuvajte nekoliko minuta. Ocedite testeninu i ubacite je u tiganj sa začinima. Laganim bacanjem mešajte na vatri jedan minut, dodajte tunjevinu i poslužite.