Tunjevina začinjena bosiljkom s boranijom i paradajzom


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80 g
300 g crvenih i žutih cherry-paradajza
300 g pečuraka
bosiljak
1/2 belog luka
1 kašika gotovog pesto sosa
50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80 g
300 g crvenih i žutih cherry-paradajza
300 g pečuraka
bosiljak
1/2 belog luka
1 kašika gotovog pesto sosa
50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Skuvajte zelenu boraniju u slanoj vodi, ocedite ih i pustite da se ohlade.
2. Izrežite paradajz na polovine i na četvrti, posolite, začinite s uljem, naseckanim belim lukom i bosiljkom; lagano promešajte i pustite da odstoji.
3. Rasporedite kuvanu boraniju na tanjir, dodajte tunjevinu i začinjeni paradajz uklonite beli luk.
4. Dodajte nekoliko listova bosiljka i ulja pomiešanog s sosom od pesta; odmah poslužite s hrskavim hlebom.