Tunjevina u sopstvenom soku sa salatom od slatkog crvenog luka i narandže


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u sopstvenom soku 80 g, oceđene
1 pomorandža
1/4 slatkog crvenog luka
5 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
divilji koromač
so
biber
2 konzerve Rio Mare tunjevine u sopstvenom soku 80 g, oceđene
1 pomorandža
1/4 slatkog crvenog luka
5 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
divilji koromač
so
biber
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Ogulite pomorandžu te uklonite i beli deo kore. Razdvojite kriške narandže i skinite belu pokožicu. pomorandžu oljuštite iznad činije kako biste sačuvali sok koji može tokom guljenja isteći iz nje.
2. Izmešajte u činiji sok od narandže, ulje, narezani koromač i sitno sečeni luk te sve posolite i zabiberite.
3. Rasporedite tunjevinu po tanjiru, prelijte je prelivom od narandže i odmah poslužite. Za potpun i lagan obrok: uz tunjevinu sa salatom od narandže pripremite 60 g kuvanih špageta u sosu od svežeg paradajza s bosiljkom i 1 šalice nemasnog jogurta. Lagano i ukusno jelo. Napunite se proteinima i vitaminima!