Tunjevina sa krompirom i hrskavim spanaćem

SASTOJCI

za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u sopstvenom soku 160 g
500 g svežeg spanaća
3 manja krompira
ulje od kikirikija za prženje
1 češanj belog luka
20 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so

Stampa Ricetta

PODELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠĆENI PROIZVOD

Tunjevina u sopstvenom soku

OTKRIJTE VIŠE

PRIPREMA

    1. Operite krompir i nasecite ga na tanke kolutove bez guljenja. Natopite ga u mlakoj vodi 10 minuta. Operite spanać, odvojite manje listove, a veće ispržite na ulju s lukom, prstohvatom soli i malo vode.

    2. Ispržite na ulju dobro oceđeni krompir i male listove spanaća. Dobro ocedite na kuhinjskom papiru te posolite.

    3. Prženi spanać rasporedite na 4 tanjira te na njega stavite raskomadanu tunjevinu, krompir i spanać. Poslužite odmah.

Najpopularniji recepti