Tunjevina sa kandiranim cherry-paradajzom i prženim pinjolima


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u sopstvenom soku 160 g
500 g cherry-paradajza
20 g pinjola
1 kašika šećera
50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so
2 konzerve Rio Mare tunjevine u sopstvenom soku 160 g
500 g cherry-paradajza
20 g pinjola
1 kašika šećera
50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Zegrejte rernu na 120 °C, stavite cherry-paradajz u vatrostalnu posudu, posolite ih, nauljite i pospite šećerom.
2. Pecite paradajz približno sat i 20 minuta.
3. U teflonskom tiganju ispržite pinjole bez ikakvih dodataka. Tokom prženja pinjole treba stalno okretati.
4. Ocedite tunjevinu pa je poslužite ukrašenu paradajzom, posutu pinjolima i prelivenu sokom iz posude u kojoj ste pekli paradajz.