Tunjevina sa boranijom, pasuljem i mentom


SASTOJCI
za 4 porcije
3x80g konzerva Rio Mare tunjevine u ekstra devičanskom maslinovom ulju
150g boranije
100g kuvanog crvenog pasulja
1 mladi crni luk
1 celer sa listovima
mala salata jezgro
šaka sveže mente
30g ekstra devičanskog maslinovog ulja
šaka ipečenih susamovih semenki
3x80g konzerva Rio Mare tunjevine u ekstra devičanskom maslinovom ulju
150g boranije
100g kuvanog crvenog pasulja
1 mladi crni luk
1 celer sa listovima
mala salata jezgro
šaka sveže mente
30g ekstra devičanskog maslinovog ulja
šaka ipečenih susamovih semenki
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Narežite boraniju, isperite je i kuvajte u slanoj vodi oko 20 minuta.
2. Ogulite mladi crni luk, isecite srce i narežite ga tanko zajedno sa celerom. Stavite oboje u posudu i dodajte tunjevinu u ekstra devičanskom maslinovom ulju. Nežno protresite.
3. Ocedite kuvanu boraniju, stavite je u tanjir, dodajte crveni pasulj, tunjevinu sa povrćem, i srce salate podeljeno na male grozdove. Pospite sa zvežom mentom, prepečenim susamom i uljem.