Tuna burger
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160g
6 parčeta hleba za sendviče
1 jaje
2 kašičice senfa
1 grančica peršina
jedan mladi luk
2 kašicice majoneza
par kapi ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160g
6 parčeta hleba za sendviče
1 jaje
2 kašičice senfa
1 grančica peršina
jedan mladi luk
2 kašicice majoneza
par kapi ekstra devičanskog maslinovog ulja
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Odstranite kore s kriški hleba i sameljite ih da dobijete meke hlebne mrvice. Stavite mrvice u ćiniju, dodajte dobro oceđenu i razdvojenu tunjevinu, sitno naseckani mladi luk i peršun, majonez, senf i jaje pa sve sastojke dobro promešajte.
2. Oblikujte smesu za burgere, na jakom plamenu dobro zagrejte malo nauljenu šerpu s nelepljivom površinom, kada šerpa postane vruća stavite burgere.
3. Pecite ih s obe strane, okrećući lopaticom kako bi debljina ostala jednolika. Burgeri su gotovi kada dobiju zlatno-smeđu boju.
4. Poslužite ih odmah uz ukusne pržene krumpiriće.