Tost sa tunjevinom i jajem na oko


SASTOJCI
za 4 osobe
1 tuba Rio Mare Paté namaza od tunjevine 100 g
1 debela kriška domaćeg hleba
1 jaje
1/2 crvenog luka
nekoliko listova zelene salate
ekstra devičansko maslinovo ulje
1 kašičica sirćeta
sveže mleveni crni biber
so
1 tuba Rio Mare Paté namaza od tunjevine 100 g
1 debela kriška domaćeg hleba
1 jaje
1/2 crvenog luka
nekoliko listova zelene salate
ekstra devičansko maslinovo ulje
1 kašičica sirćeta
sveže mleveni crni biber
so
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Ispecite hleb na žaru. U međuvremenu nasecite luk na tanke kolutove i ispržite ga na malo ulja i soli dok ne postane proziran.
2. Zakuvajte činiju vode i sirćeta. Kada voda zakuha, u nju razbijte jaje i kuvajte 3 minuta dok se belance ne zgusne.
3. Na hleb stavite zelenu salatu, Paté namaz od tunjevine, jaje, isprženi luk, začine i malo bibera. Poslužite odmah.
Uživajte uz sok od jabuke s ledom.