Tortilja sa tunjevinom


SASTOJCI
Sastojci za 4 porcije:
4 x 80g konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
4 tortilje
2 cela paradajza
1 avokado
4 kašike majoneza
2 šargarepe
50g mešane salate
½ limuna
so i biber po ukusu
4 x 80g konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
4 tortilje
2 cela paradajza
1 avokado
4 kašike majoneza
2 šargarepe
50g mešane salate
½ limuna
so i biber po ukusu
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Šargarepu oljuštite i izrendajte, a paradajz isecite na kockice. Oljuštite avokado, uklonite košticu i isecite.
2. Na laganoj vatri zagrejte tiganj, u njega stavite tortilju i pržite je sa svake strane bez dodavanja masnoće oko 30 sekundi. Izvadite tortilju iz tiganja.
3. Svaku tortlju premažite kašikom majoneza, na vrh stavite kriške avokada i oceđenu tunjevinu i ukrasite paradajzom isečenim na kockice, rendanom šargarepom i salatom.
4. Začinite sa nekoliko kapi limunovog soka, prstohvatom soli i pospite biber. Zamotajte rolnice, pazeći da se ništa od fila ne prospe. Brzo zagrejte u tiganju, prepolovite dijagonalno i poslužite.