Topli sendviči sa tunjevinom
SASTOJCI
3 x 80 g konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
8 kriški hleba
160 g čedar ili ementaler sira
1 struk celera
malo peršuna
1 paradajz
1/4 crvenog luka
3 kašike majoneza
1 kašika senfa
30 g putera
so i biber po ukusu
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Sitno iseckajte celer, luk i peršun i stavite u posudu. Dodajte oceđenu tunjevinu, majonez i senf. Dobro promešajte viljuškom. Začinite sa prstohvatom soli i biberom.
2. Izrendajte veće komade sira. Tanko iseckajte paradajz. Namažite jednu stranu parčeta hleba puterom i položite na list papira za pečenje tako da namazana strana bude okrenuta nadole.
3. Zagrejte tiganj i prepecite 4 kriške hleba tako da je namazana strana okrenuta nadole. Dodajte malo sira, smesu sa tunjevinom, parčiće paradajza i još sira. Preklopite sendviče sa preostale 4 kriške hleba, tako da je sada namazana strana okrenuta nagore.
4. Zapecite dobro i drugu stranu. Lagano pritiskajte špatulom dok se sir ne istopi. Sklonite sa vatre, isecite na pola i poslužite.