Tikvice punjene tunjevinom

SASTOJCI

za 4 porcije
6 srednjih tikvica jednake veličine
3 x 80g Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju sa ljutom papričicom
1 crni luk
50g parmezan sira
malo peršuna i majorana
40g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so po ukusu

Stampa Ricetta

PODELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠĆENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju s ljutom papričicom

OTKRIJTE VIŠE

PRIPREMA

    1. Cele tikvice kuvajte 12 minuta u slanoj, kipućoj vodi. Odsecite krajeve i presecite na pola po dužini. Kašicicom izdubite tikvica i dobro izgnječite pulpu.

    2. Na maslinovom ulju lagano dinstajte luk dok ne porumeni. Dodajte izgnječenu pulpu tikvice, pustite da upije ukus nekoliko minuta i sklonite sa vatre. Lagano promešajte, tikvicama dodajte oceđenu tunjevinu, peršun i parmezan.

    3. Napunite očišćene tikvice pripremljenim nadevom i zapecite u zagrejanoj rerni 10 minuta.

Najpopularniji recepti