Tikvice punjene tunjevinom
SASTOJCI
za 4 porcije
6 srednjih tikvica jednake veličine
3 x 80g Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju sa ljutom papričicom
1 crni luk
50g parmezan sira
malo peršuna i majorana
40g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so po ukusu
6 srednjih tikvica jednake veličine
3 x 80g Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju sa ljutom papričicom
1 crni luk
50g parmezan sira
malo peršuna i majorana
40g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so po ukusu
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Cele tikvice kuvajte 12 minuta u slanoj, kipućoj vodi. Odsecite krajeve i presecite na pola po dužini. Kašicicom izdubite tikvica i dobro izgnječite pulpu.
2. Na maslinovom ulju lagano dinstajte luk dok ne porumeni. Dodajte izgnječenu pulpu tikvice, pustite da upije ukus nekoliko minuta i sklonite sa vatre. Lagano promešajte, tikvicama dodajte oceđenu tunjevinu, peršun i parmezan.
3. Napunite očišćene tikvice pripremljenim nadevom i zapecite u zagrejanoj rerni 10 minuta.