Testenina sa skušom, paprikom i đumbirom

SASTOJCI

za 4 porcije
350g kratke testenine od celog zrna pšenice
2 x 125g konzerve Rio Mare filete skuše u maslinovom ulju
1 žuta paprika
8 suvih paradajza u ulju
1 mladi luk
komad korena đumbira
2 kriške starog integralnog hleba
50g ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 čen belog luka
veza svežih listova bosiljka
so po ukusu

Stampa Ricetta

PODELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠĆENI PROIZVOD

OTKRIJTE VIŠE

PRIPREMA

    1. Stavite veliki lonac sa posoljenom vodom da proključa. Komade hleba stavite u blender da ga usitnite. Tostirajte mrvice u nelepljivom tiganju sa 10g maslinovog ulja. Papriku narežite na kockice, a sušeni paradajz na komade. Oljuštite i naseckajte đumbir, mladi luk i zgnječite čen belog luka.

    2. Propržite beli i mladi luk u tiganju sa preostalim maslinovim uljem. Dodajte papriku, oceđeni paradajz, đumbir i posolite. Dinstajte oko 10 minuta, mešajući često. Sklonite beli luk i dadajte dobro oceđene filete skuše.

    3. Skuvajte testeninu, dodajte kutlaču vode od kuvane testenine povrću i skuši. Ocedite testeninu i dodajte ostalim sastojcima. Staviti na minut na jaku vatru.

    4. Ukrasite ručno narezanim listovima bosiljka i prepečenim mrvicama hleba i servirajte.

Najpopularniji recepti