Testenina sa skušom, paprikom i đumbirom
SASTOJCI
350g kratke testenine od celog zrna pšenice
2 x 125g konzerve Rio Mare filete skuše u maslinovom ulju
1 žuta paprika
8 suvih paradajza u ulju
1 mladi luk
komad korena đumbira
2 kriške starog integralnog hleba
50g ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 čen belog luka
veza svežih listova bosiljka
so po ukusu
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Stavite veliki lonac sa posoljenom vodom da proključa. Komade hleba stavite u blender da ga usitnite. Tostirajte mrvice u nelepljivom tiganju sa 10g maslinovog ulja. Papriku narežite na kockice, a sušeni paradajz na komade. Oljuštite i naseckajte đumbir, mladi luk i zgnječite čen belog luka.
2. Propržite beli i mladi luk u tiganju sa preostalim maslinovim uljem. Dodajte papriku, oceđeni paradajz, đumbir i posolite. Dinstajte oko 10 minuta, mešajući često. Sklonite beli luk i dadajte dobro oceđene filete skuše.
3. Skuvajte testeninu, dodajte kutlaču vode od kuvane testenine povrću i skuši. Ocedite testeninu i dodajte ostalim sastojcima. Staviti na minut na jaku vatru.
4. Ukrasite ručno narezanim listovima bosiljka i prepečenim mrvicama hleba i servirajte.