Testenina s delikatesnim pestom, tunjevinom i mozzarellom


SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g kratke testenine
200 g mozzarelle
1 zreo paradajz
50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
par listova bosiljka
1 kašika pinjola
30 g narendanog parmezana
2 kašike svežeg kremastog sira
so
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g kratke testenine
200 g mozzarelle
1 zreo paradajz
50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
par listova bosiljka
1 kašika pinjola
30 g narendanog parmezana
2 kašike svežeg kremastog sira
so
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Zakuvajte puno slane vode. Operite bosiljak, stavite ga u blender s uljem, parmezanom, pinjolima, prstohvatom soli i kremastim sirom pa izmiksajte. Naseckajte mozzarellu i paradajz, a zatim ocedite tunjevinu pa je pomiešajte s mozzarellom i paradajzom.
2. Skuvajte testeninu. U pesto dodajte dve kašike vode u kojoj se kuva testenina kako bi bio mekši. Ocedite al dente testeninu.
3. Odmah dobro pomiešajte testeninu s pestom i dodajte tunjevinu s paradajzom i mozzarellom.