Teletina u sosu od tunjevine i kapara

SASTOJCI

za 4 osobe
Za meso:
600 g teletine od buta
1 stabljika celera
1 srednji luk
1 šargarepa
1 čaša suvog belog vina
so po ukusu
Za umak:
3 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80 g
2 žumanca
4 fileta inćuna konzervisana u ulju
1 kašika dobro oceđenih kapara ukiseljenih u sirćetu
280 g maslinovog ulja
sok od 1/2 limuna
so i biber po ukusu

Stampa Ricetta

PODELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠĆENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJTE VIŠE

PRIPREMA

    1. U proključale 2 litre vode, dodajte dobro očišćeno povrće izrezano na velike komade, vino i meso pa posolite; kuvajte oko sat i pola zatim ostavite da se ohladi u supi.

    2. Izmiksajte žumance, prstohvat soli i bibera te nekoliko kapi limunovog soka, prvo polako, a zatim brže, postepeno dodajući maslinovo ulje. Kada se sos počne zgušnjavati, malo po malo dodajte limunov sok. Ako se majonez počne odvajati, stavite žumance u čistu činiju, snažno umutite i postepeno dodajte majonez, malo po malo. Ako nemate dovoljno vremena, upotrebite 250 g gotovog majoneza. Kada je majonez spreman, dodajte tunjevinu, inćune i kapare i mešajte sastojke minut kako biste dobili glatki i kremasti sos.

    3. Po želji, da bi sos bio još nežniji, možete dodati nekoliko kašika hladne supe u kojoj je kuvano meso. Takođe ga možete učiniti laganijim ako dodate nekoliko komada kuvanog povrća, koje se koristilo za supu; u tom slučaju, ponovno izmešajte sve sastojke.

    4. Ohlađeno meso ocedite i narežite na tanke šnite pa ih posložite na tacni. Prelijte sa sosom, ostavite da odstoji barem jedan sat na hladnom mestu da se ukusi prožmu pa poslužite.

Najpopularniji recepti