Tartar od tunjevine sa avokadom i komoračem


SASTOJCI
za 4 procije
4 x 80g konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju
1 avokado
1 komorač
sok od pola limuna
20g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so i biber po ukusu
nekoliko mešanih listova salate
4 x 80g konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju
1 avokado
1 komorač
sok od pola limuna
20g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so i biber po ukusu
nekoliko mešanih listova salate
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Prepolovite avokado, izvadite košticu, oljuštite ga i iseckajte na kockice. Stavite avokado u činiju i prelijte maslinovim uljem, limunovim sokom, prstohvatom soli i crnim biberom.
2. Operite i isecite komorač na sitne komade i dodajte avokadu. Dodajte dobro oceđenu tunjevinu i lagano izmešajte.
3. Rasporedite tartar na četiri pojedinačna tanjira. Formirajte lep oblik pomoću okruglog metalne kalupa, ukoliko ga imate i ukrasite sa nekoliko listova salate.