Suši od tunjevine
SASTOJCI
2 x 160g konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
4 stabljike celera
100g krem sira
1 šargarepa
250g suši pirinča
15g šećera
40ml pirinčanog sirćeta
4 nori alge za suši
soli po ukusu
soja sos
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Pirinač stavite u posudu sa hladnom vodom, dobro ga operite, ocedite i stavite u lonac. Prelijte ga sa oko 250ml vode, dodajte kašičicu soli, dobro izmešajte, poklopite poklopcem i kuvajte oko 15 minuta. Sklonite sa ringle i ostaviti nekoliko minuta.
2. U tiganju zagrejte sirće sa šećerom da dobijete prilično gustu tečnost. Dodajte pirinač, dobro izmešajte, a zatim pirinač ocedite kroz vlažnu krpu.
3. Skinite listove sa stabljika celera i isecite ih po dužini da se dobiju štapići. Operite, oljuštite i narendajte šargarepu.
4. Na podlogu od bambusa za suši stavite jednu nori algu i prekrijte slojem pirinča. Prstima ravnomerno rasporedite pirinač. Da bi ste sprečili da se pirinač zalepi za ruke, pokvasite ih hladnom vodom. Zatim preko pirinča stavite sir, na vrh stavite štapiće celera, malo narendane šargarepe i oceđenu i usitnjenu tunjevinu.
5. Urolajte ovako filovanu nori algu i formirajte valjak. Umotajte u foliju i odložite u frižider. Ponovite postupak sa ostalim nori algama.
6. Neposredno pre serviranja, narežite suši na kolutove i poslužite uz soja sos. Za intenzivnijiukus poslužite suši sa ukiseljenim đumbirom.