Špageti “alla Carbonara” sa tunjevinom i tikvicama


SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g debljih špageta
3 tikvice
2 žumanca i 1 celo jaje
4 kašike pavlake za kuvanje
1 kašika narendanog parmezana
40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so
puno crnog bibera
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g debljih špageta
3 tikvice
2 žumanca i 1 celo jaje
4 kašike pavlake za kuvanje
1 kašika narendanog parmezana
40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so
puno crnog bibera
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. U lonac sipajte puno vode i stavite ga na vatru, kad voda provri dodajte so.
2. Narežite tikvice na tanke kriške te ih propržite na šporetu na ekstra devičanskom maslinovom ulju i začinite s malo soli.
3. U provrelu vodu stavite špagete i kuvajte dok ne budu al dente.
4. U činiji izmutite jaja s pavlakom za kuvanje i parmezanom, a zatim dodajte vruće tikvice i oceđenu tunjevinu, zatim isceđenu testeninu dobro izmešajte tako da testenina upije sos.
5. Začinite s puno sveže mlevenog crnog bibera i odmah poslužite.
Za još bolju aromu posipajte s malo naseckanog svežeg bosiljka.