Slane palačinke sa tunjevinom i tikvicama
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80 g
175 g brašna
1 kašičica suvog kvasca
250 ml mleka
50 g pavlake za kuvanje
2 jajeta
100 g rendanog parmezana
150 g svežih tikvica
jedna kašika maslaca
soli po ukusu
jogurt
kečap
sveža nana
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80 g
175 g brašna
1 kašičica suvog kvasca
250 ml mleka
50 g pavlake za kuvanje
2 jajeta
100 g rendanog parmezana
150 g svežih tikvica
jedna kašika maslaca
soli po ukusu
jogurt
kečap
sveža nana
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Izrendajte tikvice, dodajte so i pustite neko vreme da odstoje. Dobro odcedite.
2. Odvojte žumanca i belanca, zagrejte mleko i pavlaku a zatim umutiti sve zajedno u velikoj posudi (bez belanaca). Belanca umutiti u čvrst sneg u odvojenoj posudi.
3. U žumanca dodajte brašno, suvi kvasac i so, dobro umutite i pustite da odstoji nekoliko minuta. Zatim lagano promešajte u sneg od belanaca. U tu smešu dodati oceđene komade tunjevine, tikvice i parmezan.
4. U dobro zagrejanom i podmazanom tiganju pecite palačinke dok ne porumene.
5. Poslužite palačinke još dok su tople sa jogurtom ili kečapom. Ukoliko želite pospite ih sa nekoliko listova sveže nane.