Skuše sa žara s krompir pireom, crvenim lukom i karameliziranim jabukama
SASTOJCI
za 4 osobe
4 konzerve Rio Mare Fileta skuše sa žara u ekstra devičanskom maslinovom ulju 120 g
500 g pire krompira
2 jabuke
2 mala crvena luka
40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
grančica ruzmarina
20 g maslaca
2 kašičice šećera
so
crni biber
4 konzerve Rio Mare Fileta skuše sa žara u ekstra devičanskom maslinovom ulju 120 g
500 g pire krompira
2 jabuke
2 mala crvena luka
40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
grančica ruzmarina
20 g maslaca
2 kašičice šećera
so
crni biber
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Oljuštite jabuke, odstranite sredinu a zatim je narežite. Luk sitno naseckajte.
2. Zagrejte ulje na neljepljivom tiganju, položite kriške jabuke i popržite ih na visokoj vatri dok ne postanu zlatne; dodajte ruzmarin, luk, maslac, pošećerite, posolite i bogato popaprite pa kuvajte na srednjoj vatri dok luk ne postane proziran.
3. Zagrejte pire od krompira, stavite ga na tanjire, na njega posložite filete skuše sa žara pa dodajte smesu luka i jabuke.