Skuša “alla Messinese”


SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare fileta skuše u maslinovom ulju 125 g
1 kuvani krompir
1/2 šargarepe
1/2 luka
1 celer
nekoliko cherry-paradajza
10 g maslina bez koštice
5 g kapara
10 ml ulja
so
biber
1 konzerva Rio Mare fileta skuše u maslinovom ulju 125 g
1 kuvani krompir
1/2 šargarepe
1/2 luka
1 celer
nekoliko cherry-paradajza
10 g maslina bez koštice
5 g kapara
10 ml ulja
so
biber
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Na kolutove nasecite šargarepu, luk i celer pa ih ispržite na ulju nekoliko minuta. Dodajte cherry-paradajz, nežno ih izvadite i dodajte oceđenu skušu. Posolite i zabiberite pa dodajte masline i kapare.
2. Izvadite skušu iz ttiganja i stavite je na tanjire. Nasecite krompir na kolutove, ispržite s preostalim sastojcima u tiganju i stavite na tanjire. Na vrh stavite začinjenu skušu.
Za hranjiv i uravnotežen obrok: poslužite uz 160 g rižota s artičokama (1 artičoka i 70 g pirinča). Za desert pojedite svežu voćku.