Salata sa tunjevinom, leblebijama, avokadom i pomorandžom


SASTOJCI
za 4 porcije
2 x 160 g Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
300 g kuvanih leblebija
1 zreo avokado
1 pomorandža
100 g svežeg baby spanaća
40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
20 g pinjola
so po ukus
2 x 160 g Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
300 g kuvanih leblebija
1 zreo avokado
1 pomorandža
100 g svežeg baby spanaća
40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
20 g pinjola
so po ukus
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Ispecite pinjole na jačoj vatri, dok ne dobiju zlatnu boju.
2. Oljuštite pomorandže, uklonite bele delove i koštice i isecite na kriške. Presecite avokado, oljuštite koru i izvadite košticu.
3. Pomešejte kuvane leblebije, kriške pomorandže i spanać u jednoj posudi. Začinite maslinovim uljem i prstohvatom soli. Promešajte salatu i poslužite u 4 odvojena tanjira.
4. Dodajte dobro oceđenu tunjevinu i ukrasite sa pinjolama.