Salata sa skušom, kinoom i grepfrutom
SASTOJCI
za 4 porcije
300g kinoe
2 x 120g konzerve Rio Mare fileta skuše sa žara u ekstra devičinskom maslinovom ulju
2 crvena grejpfruta
40g očišćenih pistaća
2 kašike maslina
1 limun
1 mala veza peršuna
nekoliko grančica timjana
40g ekstra devičanskog maslinovog ulja
soli po ukusu
300g kinoe
2 x 120g konzerve Rio Mare fileta skuše sa žara u ekstra devičinskom maslinovom ulju
2 crvena grejpfruta
40g očišćenih pistaća
2 kašike maslina
1 limun
1 mala veza peršuna
nekoliko grančica timjana
40g ekstra devičanskog maslinovog ulja
soli po ukusu
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1.Skuvajte kinou u dosta posoljene, ključale vode. Ohladite je pod mlazom hladne vode, pažljivo je ocedite i začinite maslinovim uljem.
2. Oljuštite grejpfrut i uklonite bele delove koji prekrivaju kriške. Odvojte ga na režnjeve. Grubo iseckajte pistaće i peršun. Izrendajte koricu limuna vodeći računa da ne isečete jezgro limuna.
3. Pomešajte kinou sa maslinama, pistaćima, peršunom, koricom od limuna, listovima timjana i grejpfurtom. Pažljivo promešajte, stavite na vrh filete skuše sa žara i servirajte.