Salata od tunjevine s mirisom limuna
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
200 g zelene salate
svežanj rotkvica
limun
peršun
20 g prženih badema
50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so
crni biber
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
200 g zelene salate
svežanj rotkvica
limun
peršun
20 g prženih badema
50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so
crni biber
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Izrežite rotkvice na tanke šnite, dodajte narendanu limunovu koricu, limunov sok, mleveni biber, par kapi ulja i naseckani peršun; promešajte i ostavite da odstoji nekoliko minuta.
2. Stavite salatu na tanjir, posolite i začinite ostatkom ekstra devičanskog maslinovog ulja, dodajte tunjevinu, začinjene rotkvice i naseckane bademe.
3. Odmah uživajte u ovoj ukusnoj kasno prolećnoj salati.