Salata od tunjevine, pasulja, šargarepe i semenki gorušice


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
200 g salate
300 g sitne boranije
2 šargarepe
1 mali crveni luk
2 kašike semenki gorušice
1 kašika meda
1 kašika belog sirćeta
ekstra devičansko maslinovo ulje
so
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
200 g salate
300 g sitne boranije
2 šargarepe
1 mali crveni luk
2 kašike semenki gorušice
1 kašika meda
1 kašika belog sirćeta
ekstra devičansko maslinovo ulje
so
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Odrežite krajeve boranije i kuvajte u slanoj vodi 20-ak minuta.
2. Lagano zgnječite seme gorčice i pomešajte ga s sirćetom, medom, maslinovim uljem i prstohvatom soli.
3. Ogulite šargarepu i nasecite je na rezance pomoću ljuštilice za krompir. Nasecite luk na tanke kolutiće, ocedite tunjevinu, isperite boraniju hladnom vodom i dobro ih ocedite.
4. Promešajte sve sastojke, začinite sosom od gorčice i promešajte ježnim bacanjem. Poslužite odmah.