Salata od tunjevine i pirinča
SASTOJCI
za 4 porcije
250g kuvanog pirinča
2 x 80g konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
200g čeri paradajza
50g sušenog paradajza u maslinovom ulju
100g aričoka u maslinovom ulju
200g mocarele
2 šargarepe
40g ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašičica origana
so i biber po ukusu
250g kuvanog pirinča
2 x 80g konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
200g čeri paradajza
50g sušenog paradajza u maslinovom ulju
100g aričoka u maslinovom ulju
200g mocarele
2 šargarepe
40g ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašičica origana
so i biber po ukusu
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Skuvajte pirinač u velikom loncu sa proključalom i posoljenom vodom.
2. Dok se pirinač kuva, oljuštite i isecite šargarepu na pola po dužini, a zatim na fine kockice. Prepolovite čeri paradajz i artičoke, mocarelu iseckajte na kockice, iseckajte sušeni paradajz i sjedinite sve sastojke u činiji.
3. Ocedite kuvani pirinač, isperite ga pod mlazom hladne vode da se ohladi i da uklonite skrob, a zatim dodajte ostalim sastojcima.
4. Začinite uljem, sa malo soli i bibera i lagano izmešajte. Dodajte dobro oceđenu i usitnjenu tunjevinu.
5. Za dodatni ukus, poslužite sa malo majoneza.