Salata od tunjevine, artičoka, koromača i narandži


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
100 g matovilca
2 glavice koromača
2 artičoke
2 narandže
malo ekstra devičanskog maslinovog ulja
so i sveže mleveni crni biber
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
100 g matovilca
2 glavice koromača
2 artičoke
2 narandže
malo ekstra devičanskog maslinovog ulja
so i sveže mleveni crni biber
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Odstranite spoljašnje lišće koromača i sačuvajte zelene čuperke. Odrežite bodljice s spoljašnjih listova artičoke i izvadite dlačice oko sredine.
2. Nasecite pomorandžu, uklonite koštice, posolite i zabiberite. Dodajte artičoke, tanko narezan koromač i oceđenu tunjevinu. Poprskajte uljem i protresite.
3. Poslužite odmah s opranim matovilcem i zelenim čupercima koromača.