Salata od ječma sa tunjevinom i zapečenim povrćem
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u sopstvenom soku 80 g, oceđene
1 crvena paprika
1 patlidžan
2 tikvice
50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
ruzmarin
so
biber
2 konzerve Rio Mare tunjevine u sopstvenom soku 80 g, oceđene
1 crvena paprika
1 patlidžan
2 tikvice
50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
ruzmarin
so
biber
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Kuvajte ječam u slanoj vodi 20 minuta, isperite ga pod hladnom vodom i dobro ocedite.
2. Nasecite tikvice i patlidžan na deblje kriške, a papriku na trake te potom svo povrće ispecite u vrućem tiganju.
3. Naseckajte ruzmarin, nasecite ispečeno povrće na kocke i sve promešajte. Začinite solju, biberom i uljem te dodajte ječam. Ocedite tunjevinu, nasecite je na komade i dodajte u smesu.