Salata od ječma s tunjevinom, rotkvicama i lešnicima


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u ekstra devičanskom maslinovom ulju 80 g
200 g bisernog ječma
glavica Iceberg salate
2 šargarepe
6 rotkvica
par grančica peršuna
20 g očišćenih lešnika
50 g ekstra devičanskog ulja
kašičica sirćeta
so i biber
2 konzerve Rio Mare tunjevine u ekstra devičanskom maslinovom ulju 80 g
200 g bisernog ječma
glavica Iceberg salate
2 šargarepe
6 rotkvica
par grančica peršuna
20 g očišćenih lešnika
50 g ekstra devičanskog ulja
kašičica sirćeta
so i biber
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Zakipite puno slane vode i skuvajte ječam; tanko narežite rotkvice i salatu, izrežite šargarepu na trake ili je izrendajte ako želite.
2. Grubo naseckajte lešnike, začinite s uljem, puno bibera, malo soli, sirćetom te dodajte par listova peršuna.
3. Isperite ječam pod hladnom vodom i ocedite ga, začinite s malo lešnika. Stavite ječam i povrće u posudu, dodajte tunjevinu, preostalu smesu od lešnika i par listova peršuna.