Caserecce s tunjevinom, crvenim lukom i ruzmarinom


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80 g
350 g makarona ili neke druge vrste kratke testenine
2 crvena luka
2 male stabljike ruzmarina
30 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 dcl belog vina
so
sveže mleveni biber
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80 g
350 g makarona ili neke druge vrste kratke testenine
2 crvena luka
2 male stabljike ruzmarina
30 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 dcl belog vina
so
sveže mleveni biber
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Zakuvajte veliki lonac slane vode, dodajte testeninu i skuvajte je.
2. Nasecite luk na deblje trake i u tiganju ga propržite na ulju. Dodajte vino i kuvajte dok ono ne izvetri. Dodajte mleveni ruzmarin i malo soli. Uz mešanje kuvajte na slaboj vatri dok luk ne omekša.
3. Sklonite s vatre i dodajte oceđenu tunjevinu.
4. Ocedite testeninu i dodajte je u smesu. Posipajte sveže mlevenim biberom i uživajte. Još jedna ideja: Posipajte testeninu rendanim parmezanom.