Polpete od tunjevine i ricotte sa paprikom
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
150 g sveže ricotte
2 kašike rendanog parmezana
stabljika peršuna
1 jaje
prezle
maslinovo ulje
2 slatke paprike (žuta i crvena)
nekoliko crnih maslina
1 češanj belog luka
so
biber
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
150 g sveže ricotte
2 kašike rendanog parmezana
stabljika peršuna
1 jaje
prezle
maslinovo ulje
2 slatke paprike (žuta i crvena)
nekoliko crnih maslina
1 češanj belog luka
so
biber
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Pecite cele paprike 30 minuta u rerni na 240 °C uz često okretanje. Ogulite paprike, očistite ih od semenki, nasecite na trake i začinite s lukom narezanim na kolutove te malo sečenog peršuna, ulja i soli. Dodajte masline.
2. Dok se paprike peku, ocedite tunjevinu i dobro je promešajte s ricottom, parmezanom, jajem, dosta sečenog peršuna i prezlama. Posolite i zabiberite po ukusu.
3. Oblikujte smesu u ćufte, umočite ih u prezle i ispržite u vrućem ulju s obe strane. Poslužite s paprikama.