Pirinač sa tunjevinom i začinima

SASTOJCI

Sastojci za 4 porcije:
3 x 80 g Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
200 g basmati pirinča
2 šargarepe
1 patlidžan
200 g kuvanih leblebija
2 kašičice kurkume
½ kašičice kumina
20 g pinjola
50 g maslinovog ulja
dobar prstohvat kajenskog bibera
šaka korijandera
so po ukusu

Stampa Ricetta

PODELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠĆENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJTE VIŠE

PRIPREMA

    1. Patlidžan isecite na komade, a šargarepu krupno izrendajte. U velikom tiganju propržite povrće na maslinovom ulju. Posolite, dodajte pinjole i leblebije i pržite dok ne požuti.

    2. Operite i natopite pirinač. Dodajte pirinač u činiju, sipajte šolju vode, posolite i kuvajte dok ne upije svu vodu.

    3. Povrću dodajte kuvani pirinač, začiniti kurkumom, kuminom i mlevenim biberom i zatim dinstajte nekoliko minuta na laganoj vatri. Sklonite šerpu sa šporeta, dodajte oceđene komade tunjevine i ukrasite seckanim korijanderom.

Najpopularniji recepti