Pirinač sa slatko-kiselim povrćem i grilovanom skušom


SASTOJCI
za 4 porcije
4 x 120 g konzerve Rio Mare Grilovanih Fileta skuše u ekstra devičanskom maslinovom ulju
200 g basmati pirinča
2 tikvice
2 šargarepe
1 crveni luk
1 žuta paprika
50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
malo timijana
so i biber po ukusu
4 x 120 g konzerve Rio Mare Grilovanih Fileta skuše u ekstra devičanskom maslinovom ulju
200 g basmati pirinča
2 tikvice
2 šargarepe
1 crveni luk
1 žuta paprika
50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
malo timijana
so i biber po ukusu
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Prokuvajte vodu u loncu srednje veličine i dodajte so tek kada voda proključa. Dodajte pirinač, kuvajte dok ne bude spreman i zatim iscedite.
2. U međuvremenu oljuštite i operite povrće te narežite na sitne komade. Dinstajte povrće na tiganju, dodajte maslinovo ulja i timijan povremeno mešajući dok ne postane zlatno i mekano. Začinite solju i biberom, dodajte kuvani pirinač i kuvajte još minut.
3. Filete skuše stavite preko pirinača i ukrasiti s malo svežeg timijana.