Pire od boba sa grilovanim filetima skuše i umakom od čeri paradajza


SASTOJCI
za 4 porcije
4 x 120g konzerve Rio Mare fileta skuše sa žara u ekstra devičanskom maslinovom ulju
250g boba
150g Datterini paradajza
1 lovorov list
1 čen belog luka
50g ekstra devičanskog maslinovog ulja
malo origana
so i biber po ukusu
nekoliko listova bosiljka
4 x 120g konzerve Rio Mare fileta skuše sa žara u ekstra devičanskom maslinovom ulju
250g boba
150g Datterini paradajza
1 lovorov list
1 čen belog luka
50g ekstra devičanskog maslinovog ulja
malo origana
so i biber po ukusu
nekoliko listova bosiljka
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Operite bob u činiji sa puno vode, dobro ga ocedite i stavite u lonac sa lovorovim listom. Lonac napunite vodom (dovoljno da pokrije bob) i stavite da proključa. Uklonite višak pene sa površine i kuvajte na tihoj vatri najmanje sat vremena.
2. Očistite beli luk i propržite u tiganju sa maslinovim uljem do zlatno braon boje. Dodajte prepolovljeni čeri paradajz i dinstajte nekoliko minuta. Začinite sa malo soli, bosiljka i origana. Sklonite sa vatre i odložite.
3. Dobro skuvan bob ispasirajte viljuškom. Posolite.
Rasporedite u četiri tanjira, dodajte filete skuše sa žara, preko stavite čeri paradajz i začinite sa malo sveže mlevenog bibera.