Pasta sa tunjevinom


SASTOJCI
Sastojci za 4 porcije:
160g Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
350g kratke paste (fusili ili pene)
150g čeri paradajza
150g mocarele ili druge vrste kačkavalja
1 srednji krastavac
100g rukole
20g crnih maslina bez koštica
20g mešavine semenki
50g extra devičanskog ulja
so i biber po ukusu
160g Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
350g kratke paste (fusili ili pene)
150g čeri paradajza
150g mocarele ili druge vrste kačkavalja
1 srednji krastavac
100g rukole
20g crnih maslina bez koštica
20g mešavine semenki
50g extra devičanskog ulja
so i biber po ukusu
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. U veliki lonac sa proključalom vodom, dodajte so, sipajte testeninu i skuvajte ih „al dente“.
2. Dok se testenina kuva, čeri paradajz isecite na četvrtine, sir isecite na kockice, rukolu iseckajte, a zatim oljuštite i sitno iseckajte krastavac.
3. Stavite sve sastojke u veliku činiju i dodajte komadiće oceđene tunjevine, zatim masline i prelijte maslinovim uljem. Začinite sa sveže mlevenim biberom.
4. Ocedite testeninu i brzo je operite pod hladnom vodom da zaustavite proces kuvanja. Dobro je ocedite. U preostale sastojke dodajte testeninu, lagano promešajte, ukrasite semenkama i poslužite.