Paradajz punjen tunjevinom sa ljutom papričicom i pirinčem
SASTOJCI
za 4 porcije
2 x 80g konzerve Rio Mare tunjevine sa ljutom papričicom
8 paradajza
200g pirinča
40g narendanog Pecorino sira
1 čen belog luka
1 manja veza bosiljka
1 manja veza peršuna
nekoliko listova nane
prstohvat origana
40g ekstra devičanskog maslinovog ulja
soli po ukusu
2 x 80g konzerve Rio Mare tunjevine sa ljutom papričicom
8 paradajza
200g pirinča
40g narendanog Pecorino sira
1 čen belog luka
1 manja veza bosiljka
1 manja veza peršuna
nekoliko listova nane
prstohvat origana
40g ekstra devičanskog maslinovog ulja
soli po ukusu
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Operte paradajz i isecite vrhove. Izvadite ununtrašnji deo, posolite i okrenite izdbubljeni paradajz da se ocedi.
2. Zagrejte rernu na 200 °C. Pirinač kuvajte u velikom loncu ključale vode da budu "al dente" i ocediti ga.
3. Polovinu čena belog luka iseckajte i propržite u tiganju na maslinovom ulju. Dodajte grubo naseckanu pulpu paradajza i kuvajte nekoliko minuta.
4. Iseckajte sveže začinsko bilje, dodajte kuvanom paradajzu i začinite solju. Dodajte origano, oceđenu tunjevinu, pirinač i dobro izmešajte.
5. Smešom napunite paradajz, dodajte narendani Pecorino sir i poklopite sa izrezanim vrhovima paradajza. Premažite sa malo ulja i stavite da se peče u zagrejanoj rerni oko 15 minuta.