Pappardelle sa tunjevinom i artičokama
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g rezanaca od jaja "pappardelle"
3 artičoke
1 češanj belog luka
20 g maslaca
20 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
nekoliko stabljika majorana
so
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g rezanaca od jaja "pappardelle"
3 artičoke
1 češanj belog luka
20 g maslaca
20 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
nekoliko stabljika majorana
so
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Zakuvajte dosta vode i posolite je kad počne ključati.
2. Očistite artičoke, presecite ih na pola i uklonite tvrde spoljašnje listove, stabljiku, bodljikave vrhove i unutrašnje dlačice. Nasecite ih na tanke kolutove.
3. Na ulju i maslacu u tiganju ispržite lagano zgnječeni češanj belog luka. Kad počne da žuti, dodajte artičoke i nekoliko kašičica vode, posolite i kuvajte 5 minuta uz stalno mešanje. Dodajte majoran i oceđene komadiće tunjevine.
4. Skuvajte testeninu, ocedite je i pomešajte sa sosom. Poslužite odmah.
Jednako ukusno: dok se artičoke kuvaju, dodajte im paradajz narezan na kockice.