Makaroni sa tunjevinom, svežim sirom ricotta i mediteranskim začinima
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g testenine maccheroni ili neke druge vrste kratke testenine
200 g svežeg sira ricotta
2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
šaka peršuna, timijana i vlasca
korica narandže
so
sveže mleveni biber
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g testenine maccheroni ili neke druge vrste kratke testenine
200 g svežeg sira ricotta
2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
šaka peršuna, timijana i vlasca
korica narandže
so
sveže mleveni biber
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Zakuvajte veliki lonac slane vode. Dodajte testeninu i kuvajte.
2. Naseckajte koru narandže pazeći da ste prethodno uklonili bele delove. Naseckajte sveže začinsko bilje.
3. U činiji dobro promešajte ricottu, prstohvat soli, biber, dio začinskog bilja i malo vode u kojoj se kuvala testenina.
4. Ocedite testeninu i dodajte je u činiju. Ocedite tunjevinu i dobro je promešajte s testeninom. Ostatak začinskog bilja pospite po testenini pri posluživanju. Još jedna ideja: koru narandže možete zameniti limunom.