Makaroni sa tunjevinom i prženim povrćem


SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u sopstvenom soku 160 g
350 g makarona
1 šargarepa
1 tikvica
1 mladi luk
200 g cherry-paradajza
1 češanj belog luka
40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
nekoliko listova peršuna
so
1 konzerva Rio Mare tunjevine u sopstvenom soku 160 g
350 g makarona
1 šargarepa
1 tikvica
1 mladi luk
200 g cherry-paradajza
1 češanj belog luka
40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
nekoliko listova peršuna
so
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Zakuvajte vodu u velikoj posudi. Nasecite mladi luk na tanke kolutiće, a šargarepu i tikvicu na štapiće. Prerežite paradajz na pola.
2. Posolite uzavrelu vodu i u nju istresite testeninu. Zegrejte ulje u velikom tiganju i dodajte beli luk, luk, tikvicu i šargarepu. Pržite nekoliko minuta i posolite.
3. Ocedite prženo povrće, izvadite beli luk i ispržite prepolovljene paradajze 3 minuta. Dodajte u tiganj povrće i skuvanu i oceđenu testeninu. Kuvajte minut pa viljuškom dodajte oceđenu tunjevinu.
4. Uklonite s vatre i pospite sečenim peršunom.