Makaroni “Alla Pugliese” s tunjevinom i brokolijem
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g makarona
500 g brokolija
1 luk
2 čena belog luka
30 ml maslinovog ulja
30 g narendanog parmezana
1 ljuta papričica
so
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g makarona
500 g brokolija
1 luk
2 čena belog luka
30 ml maslinovog ulja
30 g narendanog parmezana
1 ljuta papričica
so
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Razdvojite brokoli na male delove i narežite stabljiku. Naseckajte luk, beli luk i ljutu papričicu zatim ih propržite na velikoj ringli sa malo ulja i ostavite sa strane.
2. Kuvajte testeninu i brokoli u puno slane vode, iscedite ih i stavite na ringlu sa proprženom smesom, zatim dodajte kap vode u kojoj se kuvala testenina i brokoli.
3. Dodajte parmezan i mešajte na vatri jedan minut, zatim dodajte delimično oceđenu tunjevinu i poslužite.