Makaroni “alla norma” sa tunjevinom

SASTOJCI

za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g testenine maccheroni
1 dugačak patlidžan
50 g tvrde ricotte
500 g zrelih paradajza
2 grančice bosiljka
1 češanj belog luka
30 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
ulje za prženje
so

Stampa Ricetta

PODELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠĆENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJTE VIŠE

PRIPREMA

    1. Zakuvajte puno vode. Posolite.

    2. Nasecite patlidžan na okrugle kolutove, posolite i ispržite na dosta ulja. Ocedite na kuhinjskom papiru i stavite sa strane. Kratko umočite paradajz u vruću vodu kako biste ih lakše ogulili. Ogulite ih i nasecite. Ispržite beli luk na ekstra devičanskom maslinovom ulju, dodajte paradajz, posolite i kuvajte još nekoliko minuta.

    3. Dodajte testeninu u vruću vodu, skuvajte i ocedite. Prelijte sosom iz kojeg ste prethodno izvadili beli luk. Dodajte sečeni bosiljak i oceđenu tunjevinu. Pažljivo promešajte.

    4. Upotpunite prženim patlidžanom i narendanom ricottom. Poslužite odmah.

    Jednako ukusno: prilikom prženja belog luka dodajte i jedan feferon.

Najpopularniji recepti