Kus kus sa tunjevinom, sušenim paradajzom i kukuruzom


SASTOJCI
za 4 porcije:
240 g kus kusa
150 g kukuruza
15–20 sušenih paradajza
3 konzerve od 80 g tunjevine u maslinovom ulju Rio Mare
pola praziluka
50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
dosta sveže nane
so
240 g kus kusa
150 g kukuruza
15–20 sušenih paradajza
3 konzerve od 80 g tunjevine u maslinovom ulju Rio Mare
pola praziluka
50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
dosta sveže nane
so
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Kus kus potopite u pola litra vrele vode, dodajte prstohvat soli, poklopite i sačekajte nekoliko minuta da se kus kus rehidrira.
2. Praziluk narežite na tanke kriške, a sušeni paradajz na trake, pa ih dinstajte sa dve kašike vode u tiganju sa neprianjajućom površinom.
3. Stavite sušeni paradajz i dinstani praziluk u zdelu, a zatim dodajte tunjevinu. Dodajte kukuruz, ispran u hladnoj vodi, i kus kus. Začinite ekstra devičanskim maslinovim uljem i začinite sa malo seckane sveže nane.