Kus-kus s tunjevinom, sušenim paradajzom i kukuruzom


SASTOJCI
za 4 osobe
3 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80 g
240 g kuskusa
150 g kukuruza
15-20 sušenog paradajza
pola praziluka
50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
sveža menta
so
3 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80 g
240 g kuskusa
150 g kukuruza
15-20 sušenog paradajza
pola praziluka
50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
sveža menta
so
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Natopite kus-kus u pola litre vruće vode, dodajte prstohvat soli, pokrijte i pričekajte nekoliko minuta da kus-kus omekša.
2. Narežite praziluk na tanke kolutiće, a sušeni paradjz na trake, pa ih propržite s dve kašike vode na nelepljivom tiganju.
3. Paradajz i praziluk stavite u činiju, a zatim dodajte tunjevinu. Dodajte kukuruz koji ste prethodno isprali u hladnoj vodi i kus-kus. Začinite s ekstra devičanskim maslinovim uljem i malo naseckane sveže mente.