Kuglice od pirinča punjene tunjevinom i mozzarellom
SASTOJCI
1 konzerva Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 160 g
300 g pirinča
1 luk
1 litra temeljca
40 ml maslinovog ulja
200 g mozzarelle
2 jaja
150 g seckanog paradjza
malo origana
ulje za prženje
brašno
prezle
so
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Naseckajte luk i popržite ga na ringli sa maslinovim uljem. Dodajte 100 g seckanog paradjza i origana. Dodajte pirinač i pustite da omekša. Pomalo dodajte temeljac uz redovno mešanje dok ne dobijete srazmerno suv rižoto. Maknite sa vatre i dodajte jedno celo jaje. Izlijte pirinač na ploču za rezanje i pustite da se ohladi.
2. Ocedite mali komad tunjevine i stavite je u činiju. Dodajte naseckanu mozzarellu i ostatak komadića paradjza.
3. Stavite veliku kašiku hladnog pirinča na dlan i dodajte malo smese tunjevine i mozzarelle, oblikujući kuglicu sa punjenjem iznutra. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite sve sastojke. Umutite ostatak jaja s prstohvatom soli.
4. Pirinčane kuglice obmotajte brašnom, umočite u umućeno jaje, pa umotajte u prezle. Duboko pržite dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Poslužite vruće.
Može se poslužiti i kao glavno jelo.
Okružite komadima voća.