Kroketi od tunjevine i krompira sa kremom od šargarepe
SASTOJCI
za 4 osebe
Za kremu od šargarepe:
400 g šargarepe
1 češanj belog luka
800 ml bujona od povrća
30 ml sirćeta
1 limeta, 2 kašićice maslinovog ulja, 1 feferon, so
Za krokete:
4 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80 g
250 g krompira
100 g slatkih krompira
2 jaja
250 g prezli
sveži đumbir
so i biber
2 češnja belog luka
12 listova rukole
ulje od čilija
8 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 sveža lista belog luka
Za kremu od šargarepe:
400 g šargarepe
1 češanj belog luka
800 ml bujona od povrća
30 ml sirćeta
1 limeta, 2 kašićice maslinovog ulja, 1 feferon, so
Za krokete:
4 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80 g
250 g krompira
100 g slatkih krompira
2 jaja
250 g prezli
sveži đumbir
so i biber
2 češnja belog luka
12 listova rukole
ulje od čilija
8 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 sveža lista belog luka
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Ispržite neoguljeni beli luk na ulju te dodajte sečenu šargarepu. Dodajte sirće, prelijte bujonom i dodajte koricu limete. Smanjite vatru i nastavite kuvati.
2. Izvadite beli luk te ga s paprikom izmešajte u blenederu i procedite kroz sitnu cediljku. skuvajte krompir, oljuštite ga i izgnječite. Dodajte oceđenu tunjevinu, rendani đumbir, so i biber.
3. Od smese oblikujte krokete, umočite ih u izmućeno jaje i prezle te ih ispržite u puno ulja. Ocedite krokete i ostavite ih da se ohlade.
4. U istome ulju ispržite tanke kolutove belog luka nekoliko sekundi. Poslužite kremu u zasebnim činijicama s kroketima u sredini. Ukrasite s nekoliko listića rukole i kolutova belog luka.