Knedle od tunjevine sa sosom od bundeve
SASTOJCI
300g mekog belog hleba
1 x 160g konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
1 glavica crnog luka
80g brašna
3 jajeta
40g rendanog sira
200ml mleka
250g bundeve
300ml bujona od povrća
mala veza peršuna
nekoliko listova nane
40g putera
soli po ukusu
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Iseckajte i propržite luk sa puterom na tihoj vatri dok ne postane proziran, ali ne braon. Polovinu ovako spremljenog luka odložite u veću posudu.
2. Preostalom luku u tiganju dodajte na kockice narezanu bundevu i bujon od povrća i dinstajte oko 25 min.
3. Iseckajte hleb na kockice i dodajte u posudu sa dinstanim lukom. Dodajte umućeno jaje, mleko, brašno, iseckani peršun i prstohvat soli i izmešajte dobro rukama da se dobije prilično ujednačena, kompaktna smesa. Po potrebi, pokvasite ruke da se testo ne bi zalepilo.
4. Staviti veliki lonac posoljene vode da proključa.
5. Ostavite smesu da odstoji nekoliko minuta. U međuvremenu, dobro oceđenu tunjevinu usitnite viljuškom i pomešaje sa rendanim sirom.
6. Smesu od hleba oblikujte u knedle veličine oraha. U sredini svake kuglice napravite udubljenje, kašičicom stavite malo smese od tunjevine, a zatim oblikujte loptice kako punjenje ne bi ispadalo.
7. Kuvajte napunjene knedle u kipućoj vodi oko 10 minuta. Izmiksajte sos od bundeve i kašikom stavite po malo na četiri tanjira. Na svaki tanjir rasporedite isti broj knedli. Ukrasite sa iseckanim vlašcem i sa malo narendanog sira.