Jednostavna pogača sa tunjevinom i susamom
SASTOJCI
8 većih parčeta (tepsija dimenzije 26-28 cm)
3 kašike susama ili maka ili suncokretovih semenki (ako nemate semenke, isključite ovaj korak)
3x80 gr Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
3 kašike ulja iz tunjevine
3 jajeta
6 kašika brašna (pšenično, pirinčano, crno ili celo zrno)
6 kašika mleka ili vode
1/3 kašike soli
Kašičica svežeg ili osušenog luka – po izboru
3 kašike susama ili maka ili suncokretovih semenki (ako nemate semenke, isključite ovaj korak)
3x80 gr Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
3 kašike ulja iz tunjevine
3 jajeta
6 kašika brašna (pšenično, pirinčano, crno ili celo zrno)
6 kašika mleka ili vode
1/3 kašike soli
Kašičica svežeg ili osušenog luka – po izboru
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Jaja odvojiti na belanca i žumanca. Umutite belanca u sneg. U žumanca dodajte mleko, ulje iz tunjevine, luk, so i brašno i izmešajte. Lagano ubacite tunjevinu, a zatim na kraju dodajte sneg od belanaca.
2. Zagrejati rernu na 200 stepeni.
3. U vatrootporni pleh dodajte malo ulja (možete dodati i ulje tunjevine) i zagrejte rernu na veću temperaturu.
4. Semenke propržite na ulju i prelite smesu, nakon 5-7 minuta pečenja. Smanjiti temperaturu na srednju i pečemo tako da se na vrhu naprave mehurići još oko 5-7 minuta.
5. Služite kao slanu verziju doručka uz povrće ili na njega pospite bilo koju mast, poslužite pored humusa, pogaču možete jesti i samostalno bez priloga.