Hrskav rösti sa tunjevinom

SASTOJCI

Sastojci za 4 osobe:
2 konzerve tunjevine Rio Mare u maslinovom ulju, 80 g
800 g krompira ili 1 pakovanje pripremljenog jela rösti
150 g rendanog grijer sira
1 veza vlašca
20 g putera
20 g ulja
so i biber po ukusu

Stampa Ricetta

PODELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠĆENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJTE VIŠE

PRIPREMA

    1. Neoljušten krompir kuvajte oko 15 minuta tako da ostane "al dente". Krompir ocedite, ostavite da se ohladi i stavite u frižider na nekoliko sati. Oljuštite i izrendajte krompir. Začinite ga sa malo soli i bibera. Crni luk oljuštite, posolite i pobiberite. Ako koristite gotovo jelo rösti, ovaj korak nije neophodan.

    2. Zagrejte ulje i puter u tiganju prečnika 28 cm. Dodajte rösti i pržite na jakoj vatri dok dno ne porumeni, a zatim rösti okrenite kao omlet i pržite ga dok ne postane zlatno braon boje i sa druge strane.

    3. Potpuno smanjite vatru. Na rösti stavite komade tunjevine, pospite sirom i vlašcem i pokrijte poklopcem. Kuvajte rösti oko dva minuta ili dok se sir ne otopi i omekša. Poslužite odmah.

Najpopularniji recepti