Hladni paccheri punjeni tunjevinom, kaparima i paradajzom
SASTOJCI
za 4 osobe
4 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80 g, oceđene
24 velika komada testenine paccheri
so i crni biber
10 zrelih cherry-paradajaza
4 sveža lista bosiljka
5 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
3 osušena paradajza u ulju, oceđena
2 kašike kapara u soli, ispranih
sveži kapar
4 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80 g, oceđene
24 velika komada testenine paccheri
so i crni biber
10 zrelih cherry-paradajaza
4 sveža lista bosiljka
5 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
3 osušena paradajza u ulju, oceđena
2 kašike kapara u soli, ispranih
sveži kapar
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. U kipućoj slanoj vodi kuvajte testeninu dok ne postane "al dente". Ocedite i isperite testeninu u hladnoj vodi.
2. U blenderu promešajte cherry-paradajz, bosiljak i malo maslinovog ulja. Stavite smesu u frižider.
3. Razlomite tunjevinu na jako male komadiće. Izmeljite kapare i paradajz sušen na suncu te ih dodajte u tunjevinu. Dobro promešajte i stavite u vrećicu za ukrašavanje.
4. Napunite testeninu mešavinom tunjevine i na svaki tanjir stavite 6 komada testa.
5. Testeninu prelijte sosom od svežeg paradajza. Po želji ukrasite grančicama kapra.