Hladni paccheri punjeni tunjevinom, kaparima i paradajzom

SASTOJCI

za 4 osobe
4 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80 g, oceđene
24 velika komada testenine paccheri
so i crni biber
10 zrelih cherry-paradajaza
4 sveža lista bosiljka
5 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
3 osušena paradajza u ulju, oceđena
2 kašike kapara u soli, ispranih
sveži kapar

Stampa Ricetta

PODELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠĆENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJTE VIŠE

PRIPREMA

    1. U kipućoj slanoj vodi kuvajte testeninu dok ne postane "al dente". Ocedite i isperite testeninu u hladnoj vodi.

    2. U blenderu promešajte cherry-paradajz, bosiljak i malo maslinovog ulja. Stavite smesu u frižider.

    3. Razlomite tunjevinu na jako male komadiće. Izmeljite kapare i paradajz sušen na suncu te ih dodajte u tunjevinu. Dobro promešajte i stavite u vrećicu za ukrašavanje.

    4. Napunite testeninu mešavinom tunjevine i na svaki tanjir stavite 6 komada testa.

    5. Testeninu prelijte sosom od svežeg paradajza. Po želji ukrasite grančicama kapra.

Najpopularniji recepti