Gratinirani makaroni s maslinama, skušama i paradajzom
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare skuše u maslinovom ulju 125 g
300 g makarona
400 g paradajzom
40 g prezli
20 g narendanog parmezana
½ kašike origana
1 čen belog luka
šaka crnih maslina
40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so
2 konzerve Rio Mare skuše u maslinovom ulju 125 g
300 g makarona
400 g paradajzom
40 g prezli
20 g narendanog parmezana
½ kašike origana
1 čen belog luka
šaka crnih maslina
40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Zagrejte rernu na 220 ° C i stavite na vatru lonac pun slane vode da zakuva.
2. Izrežite paradajz na pola i stavite ih u rernu, zajedno sa belim lukom narezanim na kriške. Posolite i začinite origanom te ih umešajte u prezle i parmezan, dodajte par kapi maslinovog ulja i pecite u rerni oko 20 minuta.
3. Ocedite testeninu i stavite u rernu, dodajte gratinirani paradajz i prelijte sokovima od pečenja. Razdelite skuše na komade i dodajte u testeninu, ukrasite maslinama i svežim origanom pa poslužite.