Gratinirani cavatelli sa brokolijem i tunjevinom


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80 g, oceđene
350 g sveže ili dehidrirane testenine cavatelli
500 g grubo sečenog brokolija
1 sitno sečen sveži feferon
4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
200 g narezane bivolje mozzarelle
2 kašike rendanog ovčjeg sira pecorino
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80 g, oceđene
350 g sveže ili dehidrirane testenine cavatelli
500 g grubo sečenog brokolija
1 sitno sečen sveži feferon
4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
200 g narezane bivolje mozzarelle
2 kašike rendanog ovčjeg sira pecorino
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Zegrejte rernu na 200 °C. Zakuvajte veliku posudu slane vode i dodajte testeninu. Kada je testenina na pola kuvana, dodajte brokoli. Ocedite testeninu i brokoli kada je testenina kuvana al dente.
2. Sve prebacite u veliku činiju, dodajte feferon i 3 kašike maslinovog ulja. Umešajte mozzarellu i tunjevinu. Prebacite celu smesu u uljem premazanu vatrostalnu posudu. Na vrh stavite rendani sir pecorino i pecite 10-ak minuta dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Poslužite odmah.
Ukusno i zdravo: Feferoni sadrže kapsaicin, vazodilatator koji poboljšava protok krvi i tako revitalizuje cirkulaciju i zdravlje krvnih sudova.